In 2003 ontdekte ik het beeldhouwen. Via een eenmalige workshop “beeldhouwen in Serpentijn” met vriend Peter werd ik enthousiast.
Inmiddels beeldhouw ik al 14 jaar in hardsteen bij beeldhouwer en interim manager Hans van der Molen. Met een groep van 7 mensen hakken we om de vrijdag in steen onder Hans z’n bezielende leiding en advies, aanvankelijk in Hans’ toenmalig atelier in Kesteren en sinds een jaar in de tuin bij collega beeldhouwer Rino in Boven-Leeuwen.

Mijn beelden

Een overzicht van de meeste werken die ik sinds 2004 heb gemaakt.

Maakproces onderhanden beeld

Het nieuwe beeld heeft nog geen naam. Het wordt een soort luchtige boog, waar een ronde kogel aan hangt, die de zwaartekracht tergt. De steen is relatief fors, dus het is een traag proces. De Corona crisis hielp daar niet bij. Het in groepsverband beeldhouwen heeft van begin maart tot september 2020 vanzelfsprekend stilgelegen. En vanaf oktober 2020 opnieuw. Hopelijk wordt het beeldhouwen in de loop van 2021 hervat.

Het Maakproces van "Curves"

Belgisch hardsteen. Gestart op 19 oktober 2018. De intentie was om uitsluitend golvende vlakken te maken.

Het maakproces van "Symbiose"

Op 26 augustus 2017 informeerde een familielid of ik wel eens in opdracht beeldhouwde. Ze wilde haar partner ter gelegenheid van hun 25-jarig huwelijk in mei 2019 een beeld cadeau te willen doen. Ze vertelde dat ze een non-figuratief beeld wilde met een zekere hoogte. Het zou wellicht in de vensterbank komen te staan en het zou van buiten af ook zichtbaar moeten zijn. Voor de rest was ik vrij in de vormgeving. Hoewel ik vooraf geen precies beeld voor ogen had hoe het er uit zou gaan zien, had ik wel meteen het idee om een samenstelling van twee stenen te maken. Op die manier is immers en goed huwelijk uit te beelden. Twee verschillende karakters die samen een geheel vormen en elkaar aanvullen. Ik koos voor een stuk Belgisch hardsteen als top, dat ik een vloeiende vorm wilde geven en uiteindelijk glanzend zwart wilde polijsten. Deze steen is afkomstig van een balanstafel uit een Biologisch laboratorium van de Universiteit Utrecht. Het tafelblad van een centimeter of 8 dikte was gebroken en beeldhouwcollega Rob Welschen had een groot fragment voor me meegenomen. De basis van het beeld is van Afrikaans serpentijn. Deze steen, gekocht bij “De Hazelaar”in Soest, is zachter van structuur. De vorm zou veel hoekiger worden en enkele ruw afgewerkte (gebouchardeerde) banen en vlakken krijgen. In totaal werkte ik op 17 vrijdagen steeds 4,5 uur met veel plezier aan het samengestelde beeld.

De hakgroep

De groep beeldhouwers ("de hakkers") die in workshopverband samenwerken