In 2003 ontdekte ik het beeldhouwen. Via een eenmalige workshop “beeldhouwen in Serpentijn” met vriend Peter werd ik enthousiast.
Inmiddels beeldhouw ik al sedert 2004 in hardsteen bij beeldhouwer en interim manager Hans van der Molen. Met een groep van 6 mensen hakken we om de vrijdag in steen onder Hans z’n bezielende leiding en advies. Dit deden we aanvankelijk in Hans’ toenmalig atelier in Kesteren, maar sinds 2019 in de tuin bij collega beeldhouwer Rino in Boven-Leeuwen.

Mijn beelden

Een overzicht van de meeste werken die ik sinds 2004 heb gemaakt.

Maakproces Gravity Ball

Het nieuwe beeld had aanvankelijk nog geen naam. Het moest een soort luchtige boog worden, waar een ronde kogel aan hangt, die de zwaartekracht tergt. De steen was relatief fors, dus was het een traag proces. De Corona crisis hielp daar niet bij. Het in groepsverband beeldhouwen heeft van begin maart tot september 2020 vanzelfsprekend stilgelegen. En vanaf oktober 2020 opnieuw. In september 2021 werd het hakken weer hervat. Al met al duurde het bijna 3 jaar voor het beeld kon worden afgerond.

Nieuw beeld in de maak

Altijd spannend, beginnen aan een nieuwe steen. Wat het gaat worden? Het idee is aanvankelijk nog vaag. "Iets met golven". Ik begon enthousiast. Eind april kwam er al wel wat vorm in. De zomerstop duurde dit jaar wat langer. We zouden weer starten met hakken op 23 september 2022. Op die datum keek ik na maanden weer met een frisse blik naar de steen. En hij viel me alsnog tegen. Ik besloot "de golven" los te laten en gooide het over een andere boeg. We zullen zien waar we uitkomen. 

De hakgroep

De groep beeldhouwers ("de hakkers") die in workshopverband samenwerken